26.02.2020/12:22

Andrzej Gantner, PFPŻ: Kształt podatku cukrowego nie zachęca do reformulacji produktów

Zdaniem Andrzeja Gantnera, dyrektora generalnego Polskiej Federacji Producentów Żywności, opłata cukrowa wprowadzana w kształcie uchwalonym już przez Sejm (aktualnie nad ustawą pracuje Senat) wcale nie doprowadzi do zmiany składów słodkich napojów obecnych na rynku.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

3 komentarze

  • Unafolder 28.02.2020

    O, w końcu ktoś powiedział jak się mają podatki cukrowe w innych krajach! Bo to nie jest dobre rozwiązanie i mamy na to przykłady. Naprawdę wiele przykładów.

  • Andrzejaa 28.02.2020

    NA rządową telewizję pieniądze znalazły się bez problemu, ale na służbę zdrowia to trzeba nam ustanowić nowy podatek??? HIPOKRYCI!

  • craft 27.02.2020

    Dlaczego o polskich przedsiębiorcach nikt nie pamięta?

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.