24.01.2019/13:39

Barista ze Starbucks: Polacy są otwarci na kawy parzone alternatywnymi metodami

Polacy stają się coraz bardziej wyedukowanymi konsumentami kawy. Jeszcze kilka lat temu niewiele osób decydowało się na odejście od zamawiania klasycznego latte, espresso czy cappuccino. Dzisiaj klienci poszukują nowych smaków, które mogą im dostarczyć np. alternatywne metody parzenia kawy – mówi Daniel Stępniak, Starbucks district coffee master.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • meggi21 25.06.2019

    To świetnie, że Polacy otwierają się na coraz to nowe smaki kawy, którą pija się przecież codziennie. Gdyby kogoś to interesowało, (fragment komentarza niezgodny z regulaminem forum został usunięty) tu można poczytać o rodzajach kawy oraz o sposobach ich parzenia.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.