24.01.2018/13:51

Bezpieczeństwo żywności – konferencja Związku Polskie Mięso

Związek Polskie Mięso kontynuuje cykl branżowych spotkań: ,,Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a przetwórcami”. Spotkanie jest platformą do dyskusji na temat bieżących wyzwań i problemów branży mięsnej dla przedstawicieli zakładów oraz inspekcji weterynaryjnej.

Zapraszamy do udziału w konferencji branży mięsnej – organizowanej przez Związek Polskie Mięso w dniach 27-28.02.2018 w hotelu Zamek Ryn.

ZAKRES TEMATYCZNY PANELI DYSKUSYJNYCH:
jakie wyzwania przynosi branży mięsnej 2018 rok?
czy wegetarianizm może stanowić zagrożenie dla branży mięsnej?
czego w 2018 roku na swoim talerzu będzie poszukiwał ,,Kowalski” – trendy, przewidywania i prognozy
higiena w zakładzie mięsnym – wyzwania i zadania
ASF, ptasia grypa, ubój religijny, guzowata choroba skóry u bydła - przed jakimi zagrożeniami epizootycznymi stanie branża?
ASF – kompartment i kategoryzacja zakładów – postępy?

Patronat honorowy nad tym wydarzeniem objęli Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Główny Lekarz Weterynarii.

Dodaj komentarz

Więcej na temat:

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.