28.04.2020/19:28

COVID-19 rewiduje podejście Polaków do zdrowego jedzenia [BADANIE]

Z badań agencji IQS wynika, że epidemia koronawirusa zmienia definicje produktów uznawanych przez konsumentów za zdrowe – muszą być one naturalne, poprawiać odporność, ale jednocześnie mogą zawierać więcej konserwantów i cukru. Obecna sytuacja powoduje też, że Polacy robiąc zakupy zwracają coraz większą uwagę na cenę, a to nie jest dobry prognostyk dla żywności BIO. 

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.