04.10.2019/12:40

Gruzińskie piekarnie Batumi do końca roku będą mieć 20 lokali w całej Polsce

Na ulicy Kościuszki w Sopocie, ulicy Starowiejskiej i Placu Górnośląskim w Gdyni otwarto 3 nowe piekarnie gruzińsko-ormiańskie Batumi. Niebawem dołączy do nich kolejna w Gdańsku. Sieć rozwija się w całym kraju i do końca roku planuje mieć 20 lokali.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

2 komentarze

  • od tak 24.01.2020

    raczej już po piekarniach. Właściciel w rękach policji
    (fragment komentarza niezgodny z regulaminem forum)

  • mest 07.10.2019

    W ogole, pieczywo gruzinskie, czyli po prostu pieczywo dobrej jakosci, przebojem podbija Polske. W Warszawie od paru lat dziala bardzo duza i stale rosnaca siec piekarni (nazwy nie pamietam) oraz wiele mniejszych, samodzielnych gruzinskich. Gdy otwarto pierwsza piekarni z wyzej opisanej sieci, kolejki staly trzy godziny(!), byle zdobyc to pieczywo. Niestety Polacy maja spory problem z dobrym jakosciowo pieczywem, to co proponuja rodzimi producenci pieczywa jest najczesciej kiepsciusienkie. W duzych miastach jest najgorzej. Gruzini pieka chleb na oczach ludzi, pachnie prawdziwym chlebem jak dawniej. A klienci placa duzo i chetnie, bo dostaja cos pysznego, co syci na wiele godzin, a nie pianę z polepszaczy.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.