14.03.2014/13:05

Kamis o trendach w smakach

Wyniki raportu dotyczącego wiodących trendów kulinarnych w 2014 roku zaprezentowała firma McCormick, właściciel marki przypraw Kamis. Dzięki temu wiemy, że na topie będzie niebawem kuchnia meksykańska (choć uwaga świata kieruje się też coraz częściej w stronę kuchni brazylijskiej), a miłośnicy jedzenia poszukują mocnych smakowych wrażeń, co przekłada się na coraz większą „obsesję” na punkcie chili. Dobra wiadomość dla właścicieli małych kuchni – kompaktowość jest w modzie, na małej przestrzeni też można wyczarować wyjątkowe dania. Pięć tegorocznych trendów zaprezentował Steve Love – ekspert współpracujący z McCormick i współtwórca globalnego raportu, a swoim autorskim komentarzem opatrzył je Mateusz Gessler. W spotkaniu, które odbyło się w stołecznej restauracji Warszawa Wschodnia, wziął udział Olivier Touzalin, prezes zarządu McCormick Polska. (ATE)

Wiadomości Handlowe, Nr 3 (133) Marzec 2014

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.