28.11.2016/12:01

Katarzyna Bujakiewicz namawia do czytania etykiet

Co powinien wiedzieć o bakaliach sprzedawca, żeby móc zarekomendować je klientowi?
Oczywiście bakalie różnią się jakością. Suszone owoce, pochodzące z najlepszych plantacji są dorodne, pełne soczystego miąższu, a nie suche i pocięte na kawałki. Podczas podróży z marką Bakalland dowiedziałam się, że istnieją konkretne odmiany owoców, które najlepiej nadają się do suszenia, np. śliwka Ashlock jest tak pyszna i słodka, bowiem dojrzewa w gorącym słońcu Chile, a rodzynki to bezpestkowa odmiana, którą zbiera się ręcznie, a następnie suszy w naturalny sposób na słońcu. Natomiast orzechy muszą być przede wszystkim chrupiące. Moje ulubione migdały Bakalland to odmiana Non Pareil o gładkiej skórce w kolorze pomarańczowym i niesamowicie słodkim smaku. Są pyszne i bardzo zdrowe. Warto by sprzedawca sam został koneserem bakalii, by móc przekazać swoją wiedzę konsumentowi.

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.