11.12.2018/12:56

Komisja Europejska chce drastycznie ograniczyć ilość tłuszczów trans w żywności

Produkowane przemysłowo tłuszcze trans, które można znaleźć np. w pizzy, ciastach i słodyczach, powodują zwiększenie poziomu „złego” cholesterolu we krwi. Obecnie na wspólnym rynku Unii Europejskiej nie obowiązują żadne limity zawartości tłuszczów trans w żywności. Ma się to wkrótce zmienić.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z sektora handlu i FMCG w jednym miejscu;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.