18.09.2018/13:29

Konsumenci zza oceanu polubili syntetyczne mięso i nabiał

Amerykanie pochłaniają sztuczne mięso i mleko w ilości, jak nigdy dotąd. Konsumpcja „syntetyków” rośnie. Hodowanie mięsa w laboratoriach wkrótce może okazać się realną alternatywą dla przemysłowej hodowli zwierząt – podaje portal forsal.pl.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

8 komentarzy

  • Lukasz 07.07.2021

    Myślę że twórcy tego szajsu technologicznego sami jedzą dziczyznę itp eko produkty a masie wpisać chcą plastik z laboratorium wmawiając że to jest zdrowsze dla świata i lidzi. Czyli c.d epoki mutantów się zbliża. Człowiek przez ewolucje przystosował swój układ pokarmowy itp do naturalnego pokarmu nagle ktoś to zaburzy efekty będą ciekawe po jakimś czasie nowe choroby itp. Kto będzie miał wpływ na kontrolę co tam bill sobie wymyślić i zmieni dna mięsa bez witamin itp naturalnych enzymów itp. Tylko głupi będzie tym się zajadał. Coś można w inny sposób eliminować nie zdrowiem społeczeństwa

  • Anies 03.06.2021

    Renny, polecam przejść się do hodowli tych zwierząt, zobacz czy wtedy będzie Ci tak szkoda by zniknęły z obrazka „ojej, nie mielibyśmy zwierząt hodowlanych i na co popatrzeć”. Stary, przecież można zmniejszyć ich populacje, nadal hodować, ale rozsądniej i z ogromną korzyścią dla planety. Pamiętaj, że za 30 lat będzie nas na ziemi o więcej, a to oznacza większe potrzeby. A przy dzisiejszej konsumpcji już nie wyrabiamy...ech, szerokich horyzontów 🙌🏻

  • Sharkey 02.04.2021

    Jeżeli jego cena będzie niższa a jakość nie będzie ujemna to zacznie wypierac mięso pozyskiwane z naturalnego chowu które będzie stawać się problematyczne i zarazem ekskluzywne. Czy do tego faktycznie dojdzie w najbliższej dekadzie? Lepiej jedzmy póki jest 😊

  • Uvu 31.03.2021

    Dla mnie jak ktoś lubi to niech nawet trociny żre.

  • Uvu 31.03.2021

    Dla mnie jak ktoś lubi to niech nawet trociny żre.

  • Aleks 19.03.2021

    Krowy, świnie, owce mogą być równie dobrze zwierzętami towarzyszącymi. Dzisiaj mamy azyle dla zwierząt uratowanych z hodowli i po zlikwidowaniu ich mogłyby tam dalej sobie wieźć życie.

  • Renny 20.02.2021

    Ciekawe czy tym zwolennikom syntetycznego mięsa nie przyjdzie do głowy taka myśl,że skoro można je wyprodukować bez użycia zwierząt,to jeśli pójdziemy tym torem,wtedy zwierzęta,których dobrostanu tak bronią ,przestaną wogole być potrzebne.I wtedy -czego będą bronić?Wyobraźmy sobie ,że ostatnie zwierzęta hodowlane(krowy,świnie,owce,a także wszelaki drób)odchodzą z tego świata,w sposób oczywiście naturalny,a odtąd my i następne pokolenia możemy sobie poczytać o nich lub zobaczyć a obrazku.Totalny horror i utopia.

  • polak 27.06.2020

    (komentarz niezgodny z regulaminem forum)

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.