10.03.2020/10:21

KSiP: Podatek od cukru uderza w przemysł spożywczy. Po napojach przyjdzie pora na słodycze?

Wysokość opłaty „od cukru” to potężny próg, który może stanowić o tym być albo nie być dla wielu przedsiębiorstw – powiedział Michał Tracz, senior associate, zespół prawa żywnościowego z Kancelarii Domański Zakrzewski Palinka podczas Kongresu Słodycze i Przekąski.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • uaja 10.03.2020

    PiSowi kończą się pomysły i teraz chcą nas ograbić na podatku od cukru. Przecież to spowoduje tylko duży wzrost cen,

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.