Majonez po 16 zł za słoik. Gigantyczny skok cen przed Wielkanocą
Tegoroczna Wielkanoc będzie z pewnością bardzo droga, a to zasługa m.in. majonezu, którego cena poszła mocno do góry.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Prenumerata roczna WH Plus399.99 zł - 365 dni
- Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
- Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
- Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich
- 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
- Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
- Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
- Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
- Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET
1 komentarz
-
09.03.2023
Bojkotujcie, nie kupujcie. Za parę takich słoików możecie kupić sobie jakiś podstawowy blender i zrobić majonez w domu w 5 min. Nie dość że lepszy i bez konserwantów i zagęstników to jeszcze o wiele tańszy. Na szklankę oleju potrzebujecie jedno żółtko i to wszystko. Do tego odrobina octu lub soku z cytryny. Szukać przepisów w necie i przestać bezmyślnie podążać za tą bezczelną drożyzną i żerowaniem.
Widać przecież jak na dłoni, że to jest skok na kasę przed Wielkanocą, a nie konieczność. Gdzie są granice tej zachłanności? Czy istnieją w ogóle?
10