20.08.2020/20:05

Nowa matryca VAT zahamowała wzrost cen żywności

W lipcu ceny żywności były droższe niż przed rokiem – owoce podrożały średnio o 24 proc., w przeciwieństwie do warzyw, o 9 proc. więcej kosztowało pieczywo i wędliny. Cukier podrożał o 6 proc., ale wiceminister finansów Piotr Patkowski uspokaja: „Wreszcie udało się zahamować wzrost cen”. 

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także