04.12.2018/08:00

Polacy niewiele zyskali na wojnie handlowej między USA a Chinami

Ani producenci jabłek ani wieprzowiny nie skorzystali na wojnie handlowej między Chinami a USA. Jedyną częścią rynku, która mocno zyskała na "starciu", są odbiorcy pasz - pisze Puls Biznesu.

Polacy mieli okazję zabłysnąć m.in. przy eksporcie wieprzowiny i jabłek. Niestety, z optymistycznych oczekiwań niewiele zostało. Chińczycy bowiem mocno zwiększyli produkcję mięsa, a producenci jabłek jeszcze nie odczuli większego zainteresowania.

Z drugiej strony pozytywne zmiany odczuli odbiorcy pasz. Ze względu na większy eksport soi z USA do Europy, spadły ich ceny.

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.