Polacy ograniczają jedzenie mięsa. Roślinny trend zauważyły burgerownie
Burgerownie stają się bardziej eko i wprowadzają zamienniki mięsa. Przy produkcji roślinnych burgerów emitowane jest dziewięć razy mniej dwutlenku węgla niż przy wołowych.
Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.
Posiadasz subskrybcję? Zaloguj się.
-
Dostęp 30 dni19.99 zł - 30 dni
-
Dostęp roczny 365 dni149.99 zł - 365 dni
- Najważniejsze informacje z branży;
- Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
- Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
2 komentarze
-
07.12.2019
Mięso pływa w chemii
-
05.12.2019
Polacy ograniczają jedzenie mięsa bo coraz więcej słyszy się o chemii, która jest do tego mięsa pakowana przez przetwórców. Na Youtube jak grzyby po deszczu pojawiają się filmy gdzie ludzie pokazują ile razy mięso lub mięsne przetwory przekraczają normy azotanów.
1