05.12.2019/14:40

Polacy ograniczają jedzenie mięsa. Roślinny trend zauważyły burgerownie

Burgerownie stają się bardziej eko i wprowadzają zamienniki mięsa. Przy produkcji roślinnych burgerów emitowane jest dziewięć razy mniej dwutlenku węgla niż przy wołowych. 

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit 8 bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych subskrybentów.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

2 komentarze

  • yyyy 07.12.2019

    Mięso pływa w chemii

  • kino 05.12.2019

    Polacy ograniczają jedzenie mięsa bo coraz więcej słyszy się o chemii, która jest do tego mięsa pakowana przez przetwórców. Na Youtube jak grzyby po deszczu pojawiają się filmy gdzie ludzie pokazują ile razy mięso lub mięsne przetwory przekraczają normy azotanów.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.