18.11.2022/11:10

Produkty Premium Flexi Food zdobyły Perlę Rynku FMCG Brąz

Gama produktów fleksitariańskich jest dedykowana dla szerokiego grona klientów, którzy są zainteresowani zwiększeniem udziału warzyw w swojej diecie i jednocześnie nie chcą rezygnować z mięsa.

Fleksitarianizm to tzw. elastyczny wegetarianizm, który dopuszcza spożywanie mięsa ale w ograniczonych ilościach. Nie jest on jednak tak restrykcyjny w swoich założeniach jak wegetarianizm i weganizm. Produkty Premium Flexi Food, które oferujemy to alternatywa dla produktów wędliniarskich. Ich produkcja jest oparta o najnowocześniejsze technologie. W każdym produkcie znajduje się kompozycja białka roślinnego oraz wysoko wartościowego białka z indyka. Dzięki temu dostarczamy wszystkie potrzebne substancje odżywcze pochodzące z mięsa m.in. witaminę B12 i żelazo.  

Wybór mięsa z indyka do produkcji wyrobów Premium Flexi Food nie był przypadkowy. Warto wspomnieć, że od 30 tu lat nasza firma Polskie Mięso i Wędliny Łukosz specjalizuje się właśnie w produkcji wyrobów z indyka, a nasza oferta jest oparta o dwie wyspecjalizowane linie produktowe: „Strefa indyka” oraz „Apetyt na … indyka”.

Produkty ze „Strefy Indyka” są wytwarzane wyłącznie z mięsa indyka i skierowane są do konsumenta wymagającego, który poszukuje wyrobów premium, czyli o najwyższej jakości.

W linii „Apetyt na … indyka” znajdują się  produkty z indyka skierowane do szerokiej grupy konsumentów, którzy preferują produkty smaczne, ale niekoniecznie z najwyższej półki cenowej.

Produkty Premium Flexi Food miały już swój debiut w kanale nowoczesnym. Grupa docelowa naszych fleksitariańskich produktów jest bardzo szeroka, tak naprawdę poza weganami oraz „strikt” wegetarianinami są one kierowane do wszystkich konsumentów, którzy cenią sobie wysoką jakość, świetny smak, czysty skład a przede wszystkim chcą spróbować czegoś nowego.

 Ich założeniem nie jest przejście na 100% dietę roślinną tylko na wzbogacenie swojej dotychczasowej diety o warzywa przy zachowaniu jednocześnie walorów szlachetnego mięsa z indyka. Przed nami i produktami Premium Flexi Food czeka na pewno sporo wyzwań. Jednym z nich jest na pewno komunikacja w temacie wzrostu świadomości konsumenta. W czasach kiedy są duże zawirowania cenowe na rynku mięsa powoli zaczyna zmniejszać się różnica cenowa pomiędzy mięsem wieprzowym, kurczakiem i mięsem z indyka. Mamy nadzieję, że pozwoli to dokonywać dobrych wyborów wśród naszych konsumentów.

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także