29.11.2013/18:06

Prosto z zakładu Premium Rosa

Specjalizująca się w jakościowych sokach, syropach i konfiturach firma Premium Rosa powstała w 2007 roku i od początku oferuje przetwory najbardziej zbliżone do tych wyrabianych przez gospodynie domowe.

Syrop malinowy z Premium Rosa powstaje – co dziś jest ewenementem – wyłącznie z soku malinowego wyciśniętego ze świeżych owoców. Ponadto, producent nie używa małowartościowych odżywczo koncentratów. – W naszych wyrobach nie ma dodatku wody, sztucznych barwników i aromatów. Wszystkie produkty są pasteryzowane, nie stosujemy też konserwantów – mówi Aleksander Waszkiewicz, prezes Premium Rosa.
Rok temu produkcję przeniesiono do Złotokłosa, gdzie w nowoczesnych halach zainstalowano automatyczne linie do rozlewu syropów, soków i przygotowywania konfitur. W znaczący sposób podniosło to wydajność i umożliwiło uzyskanie certyfikatów jakości. – W tym roku podjęliśmy także decyzję o rozdzieleniu dwóch linii produktów i poszerzeniu oferty o warzywa. Wyroby, które posiadają wybitne walory zdrowotne, będą wciąż wytwarzane pod marką Premium Rosa, natomiast wszystko, co tradycyjne i smaczne, występuje teraz na rynku jako Nasze Domowe – wyjaśnia Aleksander Waszkiewicz.
Prezes szczyci się tym, że jego firma, jako pierwsza, wprowadza na rynek syrop z kwiatów czarnego bzu. Obecnie Premium Rosa poszerza ofertę o syrop malinowy z goździkami i cynamonem, lipą, cytryną oraz miętą.























Hubert Wójcik
Wiadomości Handlowe, Nr 11-12 (130) Listopad - Grudzień 2013

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.