05.03.2019/14:44

SAP: Branża mięsna potrzebuje nadzoru w procesie produkcji

Branża mięsna, bardziej niż inne segmenty rynku spożywczego, potrzebuje dokładnego nadzoru m.in. całego procesu produkcji - mówili podczas Kongresu Mięsnego 2019 Adam Adamczyk, Customer Solution Manager, SAP oraz Kamil Andrzejewski, Senior Business Development Manager, Plaut.

- Wielkim wyzwaniem dla wszystkich firm jest nadzorowanie procesu produkcyjnego. By zrobić to skutecznie, trzeba umiejętnie wykorzystać szereg różnych narzędzi - mówił podczas Kongresu Adam Adamczyk, Customer Solution Manager, SAP.

Przedstawiciele firm tworzących rozwiązania dla biznesu zaprezentowali uproszczony proces produkcyjny przeciętnej firmy w sektorze. Każdy z przedsiębiorców musi nadzorować nie tylko samą hodowlę zwierząt, ale również etap uboju i przygotowania żywności oraz całą sieć logistyczną - od dostaw zwierząt do ubojni po transport towarów do sklepów.

- Potrzeby klientów z sektora są olbrzymie. Musieliśmy więc wziąć nasze rozwiązania i pójść w kierunku spełnienia ich wymagań - komentował Adam Adamczyk.

Jak zaznaczył Kamil Andrzejewski, Senior Business Development Manager, Plaut, nowe technologie pozwalają m.in. na szczegółowe rejestrowanie wszystkich niezbędnych danych związanych z produkcją mięsa.  - Dzięki naszym technologiom mamy pełen zakres informacji np. dotyczących pakowania, dostarczania, wyboru folii do mięsa... - wyliczał Andrzejewski.

W przypadku branży mięsnej ważne jest dostosowanie systemu do potrzeb dowolnej firmy. To trudne, ale wykonalne zadanie. - Potrafimy dostosować się do całej produkcji - dodał Kamil Andrzejewski.

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.