18.01.2017/13:22

Sprzedaż detaliczna żywności w Polsce w latach 2011-2016 - analiza

prof. Krystyna Świetlik z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, Państwowego Instytutu Badawczego, sporządziła niezwykle interesującą analizę sprzedaży żywności w Polsce w latach 2011 - 2016. Mimo wzrostów sprzedaży, notowanych od 2014 r., w całym okresie sprzedaż żywności i napojów bezalkoholowych spadła o 1,1%, a alkoholu i wyrobów tytoniowych aż o 11,4%

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.