29.10.2019 / 12:45
StoryEditor

W globalnym łańcuchu dostaw marnujemy jedną trzecią wyprodukowanej żywności [RAPORT]

(fot. Pixabay CC0)
W łańcuchu prowadzącym „z pola na talerz” aż jedna trzecia światowej produkcji żywności jest tracona lub marnowana. W ten sposób uszczuplamy też cenne zasoby – ziemię uprawną, wodę, energię i pracę – i powodujemy niepotrzebną emisję milionów ton gazów cieplarnianych – to jeden z wniosków raportu „Megatrendy w sektorze rolno-spożywczym”

Autorzy raportu wskazują na ważne rozróżnienie – czym innym są straty powstające w łańcuchu dostaw, a czym innym marnowanie żywności. Oba zjawiska mają różne przyczyny i wymagaj...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16. kwiecień 2024 11:44