07.07.2014/22:06

Tak powstaje Kubuś Waterrr

Kubuś Waterrr to woda smakowa, która nie zawiera konserwantów. Wytwarzana jest w technologii rozlewu aseptycznego, gwarantującej najwyższą jakość. Sprawdziliśmy, jak wygląda jej produkcja.

Kubuś Waterrr jest produkowany za pomocą technologii rozlewu aseptycznego najnowszej generacji. Ciągle niewiele firm w Polsce może pochwalić się posiadaniem tak nowoczesnych technologii. Zakłady wytwarzające Kubusia Waterrr, identycznie jak inne wchodzące w skład Grupy Maspex Wadowice, posiadają nowoczesne linie, kilkuetapowy system kontroli procesu produkcji i stale inwestują w pozyskiwanie oraz wdrażanie najnowocześniejszych technologii. Nad produkcją czuwa wyspecjalizowana kadra inżynierów, a kontrola sterylności zagwarantowana jest na każdym etapie





Firma używa wyłącznie surowców najwyższej jakości, pochodzących od sprawdzonych dostawców. Laboratoria zakładowe prowadzą kontrolę organoleptyczną, fizykochemiczną i mikrobiologiczną, a także międzyoperacyjną oraz procesu technologicznego. Firma posiada system jakości odpowiadający wymaganiom IFS Food (International Featured Standard Food) oraz spełnia normy jakości PN­‑EN ISO 9001:2009 a także PN­‑EN ISO 22000:2006, dotyczącą zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP



Gotowy produkt trafia do M Logistic – najnowocześniejszego Centrum Dystrybucyjnego w Europie Środkowo­‑Wschodniej, a stamtąd do firm dystrybucyjnych i finalnie do sklepów. W ofercie marki dostępne są: Kubuś Waterrr Truskawka, Kubuś Waterrr Cytryna, Kubuś Waterrr Malina oraz Kubuś Waterrr Zielone Jabłko – zarówno w plastikowej butelce o poj. 500 ml (z wygodnym dzióbkiem niekapkiem), jak i w dużym, półtoralitrowym opakowaniu. Na etykiecie Kubusia Waterrr można znaleźć specjalny znak, który dodatkowo informuje, że Kubuś Waterrr nie zawiera żadnych konserwantów



(HUW)

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.