05.10.2018/17:00

Unia chce ograniczenia tłuszczów trans w żywności

Aby ograniczyć występowanie chorób serca, Komisja Europejska chce ściśle ograniczyć ilość sztucznych tłuszczów trans w produktach spożywczych. W przyszłości nie powinny stanowić więcej niż 2 procent całkowitej ilości tłuszczu. To najważniejsze wnioski płynące z projektu opublikowanego w czwartek przez unijne władze.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Specjalną cenę promocyjną do dnia startu Retail & FMCG Congress;
  • Najważniejsze informacje z sektora handlu i FMCG w jednym miejscu;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.