09.07.2019/11:04

Unia reguluje na nowo zawartość cukru w wódce

„Dziennik Gazeta Prawna” przypomina o zmianie przepisów dotyczących znakowania wyrobów spirytusowych. Wódki nie mogą być za słodkie a proces leżakowania będzie podlegał większemu nadzorowi. Zmiany dopiero wejdą w życie, ale producenci alkoholi musza się do nich przygotować.

Limit 8 bezpłatnych artykułów został wyczerpany.
Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo.
Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

W ramach subskrybcji otrzymasz:
  • Najważniejsze informacje z branży;
  • Archiwum blisko 40 000 profesjonalnych tekstów;
  • Wywiady, opinie i pogłębione analizy pomagające w codziennej pracy
Dodaj komentarz

1 komentarz

  • Tempo 17.07.2019

    Coś jest na rzeczy, bo cukier zmniejszają, może DE cukrownie chcą zmieść PL?
    Duże DE przetrwają, a małe upadną.

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.