Wiosenne spotkanie z Almette Fruit
Wprowadzenie do sprzedaży kolejnych wariantów Almette Fruit – owocowych serków Almette – było pretekstem do inspirującego spotkania w stołecznej restauracji Żurawina. Warsztaty kulinarne, na które producent Almette, firma Hochland Polska regularnie zaprasza dziennikarzy i blogerów, poprzedził tym razem pokaz tańca w wykonaniu Anny Głogowskiej i Rafała Maseraka. Energiczna salsa oraz ogniste tango w wykonaniu mistrzowskiej pary nagrodzono gromkimi brawami. Równie ciepło przyjęto Davida Gaboriauda – trenera kuchni francuskiej, który poprowadził część kulinarną. Pod jego okiem powstały trzy desery na bazie Almette Fruit. Spotkanie poprowadziła Katarzyna Pakosińska, aktorka kabaretowa, która wraz z Jackiem Wyrzykiewiczem z Hochland Polska opowiadała o właściwościach owoców wykorzystanych w serkach. Na serię Almette Fruit składają się trzy owocowe kombinacje: gruszka i jabłko, wiśnia i żurawina oraz jagoda i malina. (ATE)
17