14.03.2014/13:08

Włoskie gotowanie z Barillą

Firma Barilla Poland, właściciel marki makaronów i sosów Barilla, zaprosiła dziennikarzy na wspólne gotowanie dań rodem ze słonecznej Italii. Połączone siły kilkunastu redakcji przy pomocy kucharza Marco Ghia i w asyście Marcina Strzeleckiego, prezesa Barilla Poland, przygotowały dwa makaronowe specjały, którymi zajadają się Włosi: Casarecce alla Amatriciana z Pecorino i Guanciale oraz Bavette ze świeżym Pesto Genovese z ziemniaczkami i fasolką szparagową (to ostatnie to dowód, że makaron smakuje nawet z ziemniakami). Obie potrawy były przepyszne, a uczestnicy warsztatów już chyba nigdy nie pomyślą o przelewaniu makaronu zimną wodą lub dodawaniu oleju do gotowania, żeby się nie sklejał. Dobra pasta po prostu tego nie potrzebuje. (ATE)

Wiadomości Handlowe, Nr 3 (133) Marzec 2014

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.