19.02.2014/10:32

World Food Warsaw 2014

W dniach 9-11 kwietnia w warszawskim Centrum EXPO XXI odbędą się Międzynarodowe Targi Żywności World Food Warsaw 2014.

Targom towarzyszyć będzie konferencja „Jak sprzedawać do Francji?”, podczas której zostaną omówione podstawowe bariery wejścia na rynek francuski, oczekiwania tamtejszych przedsiębiorców i specyfika robienia biznesu z Francuzami. Według danych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w 2013 roku polskie firmy wyeksportowały żywność o wartości blisko 20 mld euro (do Francji – 1,2 mld euro). Dynamika eksportu rolnego wyniosła 11,5 proc. w stosunku do roku 2012 i była znacznie większa od dynamiki całego eksportu (6,5 proc.). Największym odbiorcą polskiej żywności jest Unia Europejska, na którą przypada 78 proc. eksportu. Wewnątrz Unii wysyłamy towary głównie do Niemiec, dalej są Wielka Brytania, Republika Czeska, Francja, Włochy, Holandia i Słowacja. Więcej informacji na temat targów: www.worldfood.pl.

Dodaj komentarz

0 komentarzy

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.