22.09.2022/09:30

Zakłady Mięsne NOWAK - zakład przetwórstwa mięsnego z regionu Kaszub!

Kaszuby są malowniczym regionem, pełnym tradycji i kultury. Słyną z pięknych krajobrazów, charakterystycznej roślinności, dużej gościnności, tradycyjnej gwary i haftu oraz przed wszystkim tradycyjnej swojskiej kuchni, która obfituje w wiele potraw regionalnych! Od 31 lat w samym sercu Kaszub powstają smaczne, wysokiej jakości produkty mięsne, oparte na oryginalnych recepturach, przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Produkują je ZM NOWAK – rodzinna firma, która dzięki pasji, ciężkiej pracy i ogromnemu zaangażowaniu na rynku mięsnym w sprzedaży wyrobów wędliniarskim na Pomorzu oraz kluczowym dostawcą produktów do dystrybutorów, detalistów czy gastronomii.

Z Kaszub czerpaliśmy inspiracje podczas tworzenia linii Własnej Roboty. Stworzyliśmy smaki oparte na oryginalnych recepturach i mieszankach aromatycznych przypraw, które są starannie mielone i młotkowane przed produkcją. Wybraliśmy mięsa najwyższej jakości! Nasze wędzonki: schab, szynka i wędzonka własnej roboty są soczyste i smakowite, podczas wędzenia są otulone dymem z drewna buku, który nadaje im ostrości, wyrazistości i ciemno brązowego koloru. Ich zapach przypomina nam wyroby naszych dziadków, spożywane przy rodzinnym, suto zastawionym stole. Całość dopełnia pyszna kiełbasa własnej roboty, tradycyjnie odkręcona, grubo rozdrobniona, z dużymi kawałkami mięsa z szynki najwyższej jakości, z nutą pieprzu i intensywnym smaku czosnku – naturalnego antybiotyku. Ważne jest by zadbać o odporność organizmu w szczególności w okresie jesienno – zimowym.

Okres jesienny to czas, w którym sięgamy po rozgrzewające napoje oraz żywności smakowitą i sycącą. Królować zaczynają pasztety i pasztetowe – z dumą możemy stwierdzić, że nasze pasztetowe są wyjątkowo smarowne i wyraziście doprawione, a swoim smakiem zachwycają nawet największych koneserów. Pasztetowa z Kaszubskiej Wędzarni delikatnie podwędzona drewnem bukowym, delikatna w smaku. Pasztetowa luksusowa z wyraźną nutą wątróbki wieprzowej oraz Pasztetowa ze szczypiorkiem. Naszą nowością w sezonie, którą wprowadzamy na jesień jest Pasztet z filetem zapiekany z dodatkiem konfitury z żurawiny w wygodnej, mniejszej porcji konsumenckiej – promujący markę wędlin drobiowych PREMIUM „Nasze własne”.

W okresie jesienno – zimowym powinniśmy zadbać by nasze śniadanie było sycące, a najlepiej „na gorąco” by dodatkowo rozgrzać organizm. Szybką i łatwą w przygotowaniu propozycją będzie Parówkowa Nowaka – oryginalna receptura niezmiennie od 30 lat lub Parówki wiedeńskie z cielęciną, bezglutenowe w jelicie baranim.

Dodaj komentarz

1 komentarz

  • Halina 22.09.2022

    Gratuluję smaków, Wasze wyroby są pyszne

Zostaw komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
zobacz także