REKLAMAMLEKOVITA - Baner Główny (31.10 - 12.11.2019)

(fot. GIS)

W produkcie Ekstra chrupiące Bonitki z dodatkiem czekolady wykryto substancję alergenną dwutlenek siarki – podał Główny Inspektorat Sanitarny.

REKLAMAPPH 2019 - 50% - Belka w artykułach  (06.11 - 31.12.2019)

W zbadanym produkcie stwierdzono zawartość dwutlenku siarki powyżej 10 mg/kg, co wymaga stosownej informacji na opakowaniu dotyczącej obecności składnika alergennego.

Na etykiecie produktu nie umieszczono odpowiedniej informacji dotyczącej obecności składnika alergennego – dwutlenku siarki. Spożycie produktu przez osoby z alergią na dwutlenek siarki i siarczyny może wywołać u nich reakcję alergenną.

Szczegóły dotyczące produktu:

Nazwa: Ekstra chrupiące Bonitki z dodatkiem czekolady. Herbatniki maślano-kakaowe z dodatkiem czekolady

Producent: wyprodukowano dla: Jeronimo Martins Polska S.A., ul. Żniwna 5, 62-025 Kostrzyn przez: Koestlin d.d. Biscuits Wafers Factory Slavonska Cesta 2 a, Bjelovar, Chorwacja na zlecenie Backerei Dahlhoftt Polonia Sp. z o.o., ul. Bażantów 1, 40-663 Katowice.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 2

  • 1
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 1
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (1)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
  • ~zaskoczony klient 1 24 dni temu

    Ciastka z Chorwacji? W Polsce już ciastek się nie produkuje?

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
REKLAMA
do góry strony