REKLAMAMarket Roku 2018  - baner główny

Do sprzedaży we wszystkich sklepach Biedronka trafił chleb pszenno-żytni na zakwasie w rustykalnym stylu, wypiekany w piecu opalanym drewnem. Nowy produkt dostarczy do sklepów sieci piekarnia Nowakowski i będzie on dostępny jest w stałym asortymencie (za 2,99 zł). 

REKLAMAEC Alkohole - belka w artykułach - DRINCO II

(materiały prasowe, Biedronka)

Cały proces produkcji chleba – od momentu nastawienia poolish’u  (baza ciasta) do wypieku – trwa ok. 24 godzin (w tym osiemnastu godzinach fermentacji). Następnie w postaci zamrożonej trafia on do placówek sieci Biedronka, gdzie po odmrożeniu jest dopiekany przez ok. 20 minut w sklepowych piecach, a następnie trafia na półki. 

Przygotowane ciasto trafia na linię produkcyjną, gdzie dzięki ręcznemu formowaniu otrzymywane są bochenki o unikalnym rustykalnym kształcie. Wypiek odbywa się na jedynej w Polsce linii produkcyjnej z piecem opalanym drewnem, umożliwiającym produkcję chleba na przemysłową skalę. Wykorzystywany piec zbudowany został na wzór słynnych włoskich pieców do wypieku pizzy, m.in. taśma wypiekowa pieca składa się z płyt ze skamieniałej lawy wulkanicznej z okolic Neapolu. Opalanie drewnem nadaje wypiekom charakterystyczny zapach, smak i barwę. Dzięki niemu możliwe jest otrzymanie chleba o większej objętości, chrupiącym spodzie i skórce oraz wilgotnym, delikatnym miękiszu. 

Ofercie towarzyszy kampania marketingowa, wspierana przez spoty telewizyjne emitowane w ogólnopolskich kanałach.

Nawiązanie współpracy z firmą Nowakowski, producentem pieczywa, to kolejny krok sieci Biedronka w celu oferowania klientom najwyższej jakości produktów i zarazem zaproszenie do odkrywania tradycyjnych smaków, połączonych z nutą nowoczesności.

Biedronka od początku działalności stawia na długofalowe partnerstwa z polskimi producentami. Obecnie współpracuje  z ponad 500 polskimi firmami. Ponad 200 jest związanych z Biedronką od ponad 10 lat, a kilkadziesiąt od początku istnienia sieci. 

Jeronimo Martins Polska S.A. jest właścicielem Biedronki - największej sieci detalicznej w Polsce, mającej ponad 2720 sklepów w ponad tysiącu miejscowości. Firma zatrudnia w Polsce ponad 60 tys. pracowników. Od 1995 r. Grupa Jeronimo Martins zainwestowała w Polsce ponad 12 mld zł.
 

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 24

  • 11
    BARDZO PRZYDATNY
  • 3
    PRZYDATNY
  • 3
    OBOJĘTNY
  • 7
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (11)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
  • ~polak 11 miesiąc temu

    To opalanie drewnem polega na tym, że piec jest elektryczny a kilka kawałków drewna wrzucone jest na drugim końcu pieca. Dym z tych kilku kawałków drewna zaopatruje tysiące wypieczonych chlebów w sposób elektryczny.

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~oszukany 10 4 miesiące temu

    OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZEDSIĘBIORCÓW I OSOBY PRYWATNE PRZED WSPÓŁPRACĄ Z FIRMĄ: NOWAKOWSKI PIEKARNIE SP. Z O.O. JACEK NOWAKOWSKI. 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki ul. Mazowiecka 11. NIP: 531-169-11-50. Oszustwa odbywają się w filii zakładu w miejscowości Kolonia Klepaczka ul. Transportowa 4 gm. Kamienica Polska. Firma nie płaci za wykonane usługi i zlecenia ponad pół roku. Usługi zleca bezpośrednio współwłaściciel firmy Jacek Nowakowski, którego długi wobec firm współpracujących rosną jak na drożdżach. Proceder oszukiwania jest bardzo prosty. Jacek Nowakowski zleca prace do wykonania płaci za pierwsze faktury. Firmy nabierają zaufania, po czym zleca coraz więcej robót i już przestaje płacić. W ten sposób zostało oszukanych kilkadziesiąt firm na kilkadziesiąt milionów złotych. W tej chwili sprawę prowadzi Policja - Wydział Przestępczości Gospodarczej i Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim. Wszystkich poszkodowanych uprasza się o zgłaszanie do wymienionych instytucji. Przy jakichkolwiek

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~oszukany 9 4 miesiące temuocena: 100% 

    OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZEDSIĘBIORCÓW I OSOBY PRYWATNE PRZED WSPÓŁPRACĄ Z FIRMĄ: NOWAKOWSKI PIEKARNIE SP. Z O.O. 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki ul. Mazowiecka 11. NIP: 531-169-11-50. Oszustwa odbywają się w filii zakładu w miejscowości Kolonia Klepaczka ul. Transportowa 4 gm. Kamienica Polska. Jacek Nowakowski nie płaci za wykonane usługi ponad pół roku.

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Mike 8 6 miesięcy temuocena: 100% 

    nowakowski ty (komentarz ocenzurowany przez moderatora; prosimy o zachowanie kultury wypowiedzi na forum!)

    Edytowany: 4 miesiące temu

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Mike 7 6 miesięcy temuocena: 100% 

    Chlebek dobry ale ZEPSUTY ZAMRAŻANIEM I DOPIEKANIEM W PIECU ELEKTRYCZNYM!!!!!! PIEKARZE !!!!! CZY WY ZAWSZE MUSICIE SPIEPRZYĆ TO CO BYŁOBY BARDZO DOBRE????????????????????/

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~marek 6 6 miesięcy temuocena: 100% 

    chleb jest mrozony!zwykle scierwo a nie chleb!

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~gosc 5 6 miesięcy temuocena: 100% 

    chleby i bulki z biedronki to badziew dla biednych i naiwnych!

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Piekarz 4 6 miesięcy temuocena: 100% 

    Kolejni robią nas w balona Tragedia

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Marfe 3 6 miesięcy temuocena: 100% 

    I ZNOWU HASŁO FAJNE A NIE MÓWI O WSZYSTKIM. 1. Cały proces produkcji chleba – od momentu nastawienia poolish’u (baza ciasta) do wypieku – trwa ok. 24 godzin (w tym osiemnastu godzinach fermentacji). Następnie w postaci zamrożonej trafia on do placówek sieci Biedronka, gdzie po odmrożeniu jest dopiekany przez ok. 20 minut w sklepowych piecach, a następnie trafia na półki. ( ta technologia przyszła z zachodu od firm tzw. molochów... hurt, hurt i jeszcze raz ilość. Hasło "z pieca opalanego drewnem" - nie ma nic wspólnego z chlebem z Biedronki - jedynie surowe mrożone poformowane ciasto. ) Może Nowakowski i wypieka w piecu opalanym drewnem - ale nie Biedronka! 2. Wykorzystywany piec zbudowany został na wzór słynnych włoskich pieców do wypieku pizzy, m.in. taśma wypiekowa pieca składa się z płyt ze skamieniałej lawy wulkanicznej z okolic Neapolu. (we włoskim piecu do pizzy wypiekają tradycyjny polski chleb?... żarty jakieś czy co?) Kto w ogóle pisał ten artykuł? Tragedia....

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Pyszny chlebek 2 6 miesięcy temuocena: 100% 

    Prosze poczekac, jak tylko dojedzie spulchniacz, glutaminian itp., to na pewno bedzie i u Pani w sklepie :)

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Bettina46 1 6 miesięcy temuocena: 100% 

    Witam,od paru dni pokazujecie reklamę chleba ,którego nie ma ! Mieszkam blisko "Biedronki" zaglądam kilka razy dziennie...na próżno -chleba nie ma,więc dlaczego reklamujecie? Co to ma być? Nudzi Wam się? Ktoś powinien personalnie odpowiedzieć za wprowadzanie klientów w błąd...wstyd !

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
do góry strony
"