REKLAMATORK - Baner główny

Do sprzedaży we wszystkich sklepach Biedronka trafił chleb pszenno-żytni na zakwasie w rustykalnym stylu, wypiekany w piecu opalanym drewnem. Nowy produkt dostarczy do sklepów sieci piekarnia Nowakowski i będzie on dostępny jest w stałym asortymencie (za 2,99 zł). 

(materiały prasowe, Biedronka)

Cały proces produkcji chleba – od momentu nastawienia poolish’u  (baza ciasta) do wypieku – trwa ok. 24 godzin (w tym osiemnastu godzinach fermentacji). Następnie w postaci zamrożonej trafia on do placówek sieci Biedronka, gdzie po odmrożeniu jest dopiekany przez ok. 20 minut w sklepowych piecach, a następnie trafia na półki. 

Przygotowane ciasto trafia na linię produkcyjną, gdzie dzięki ręcznemu formowaniu otrzymywane są bochenki o unikalnym rustykalnym kształcie. Wypiek odbywa się na jedynej w Polsce linii produkcyjnej z piecem opalanym drewnem, umożliwiającym produkcję chleba na przemysłową skalę. Wykorzystywany piec zbudowany został na wzór słynnych włoskich pieców do wypieku pizzy, m.in. taśma wypiekowa pieca składa się z płyt ze skamieniałej lawy wulkanicznej z okolic Neapolu. Opalanie drewnem nadaje wypiekom charakterystyczny zapach, smak i barwę. Dzięki niemu możliwe jest otrzymanie chleba o większej objętości, chrupiącym spodzie i skórce oraz wilgotnym, delikatnym miękiszu. 

Ofercie towarzyszy kampania marketingowa, wspierana przez spoty telewizyjne emitowane w ogólnopolskich kanałach.

Nawiązanie współpracy z firmą Nowakowski, producentem pieczywa, to kolejny krok sieci Biedronka w celu oferowania klientom najwyższej jakości produktów i zarazem zaproszenie do odkrywania tradycyjnych smaków, połączonych z nutą nowoczesności.

Biedronka od początku działalności stawia na długofalowe partnerstwa z polskimi producentami. Obecnie współpracuje  z ponad 500 polskimi firmami. Ponad 200 jest związanych z Biedronką od ponad 10 lat, a kilkadziesiąt od początku istnienia sieci. 

Jeronimo Martins Polska S.A. jest właścicielem Biedronki - największej sieci detalicznej w Polsce, mającej ponad 2720 sklepów w ponad tysiącu miejscowości. Firma zatrudnia w Polsce ponad 60 tys. pracowników. Od 1995 r. Grupa Jeronimo Martins zainwestowała w Polsce ponad 12 mld zł.
 

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 12

  • 4
    BARDZO PRZYDATNY
  • 2
    PRZYDATNY
  • 3
    OBOJĘTNY
  • 3
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (8)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Aby dodać komentarz musisz podać wynik
  • ~Mike 8 10 dni temu

    nowakowski ty papraku, kolejne mrożone gówno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Mike 7 10 dni temu

    Chlebek dobry ale ZEPSUTY ZAMRAŻANIEM I DOPIEKANIEM W PIECU ELEKTRYCZNYM!!!!!! PIEKARZE !!!!! CZY WY ZAWSZE MUSICIE SPIEPRZYĆ TO CO BYŁOBY BARDZO DOBRE????????????????????/

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~marek 6 26 dni temu

    chleb jest mrozony!zwykle scierwo a nie chleb!

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~gosc 5 26 dni temuocena: 100% 

    chleby i bulki z biedronki to badziew dla biednych i naiwnych!

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Piekarz 4 27 dni temu

    Kolejni robią nas w balona Tragedia

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Marfe 3 27 dni temu

    I ZNOWU HASŁO FAJNE A NIE MÓWI O WSZYSTKIM. 1. Cały proces produkcji chleba – od momentu nastawienia poolish’u (baza ciasta) do wypieku – trwa ok. 24 godzin (w tym osiemnastu godzinach fermentacji). Następnie w postaci zamrożonej trafia on do placówek sieci Biedronka, gdzie po odmrożeniu jest dopiekany przez ok. 20 minut w sklepowych piecach, a następnie trafia na półki. ( ta technologia przyszła z zachodu od firm tzw. molochów... hurt, hurt i jeszcze raz ilość. Hasło "z pieca opalanego drewnem" - nie ma nic wspólnego z chlebem z Biedronki - jedynie surowe mrożone poformowane ciasto. ) Może Nowakowski i wypieka w piecu opalanym drewnem - ale nie Biedronka! 2. Wykorzystywany piec zbudowany został na wzór słynnych włoskich pieców do wypieku pizzy, m.in. taśma wypiekowa pieca składa się z płyt ze skamieniałej lawy wulkanicznej z okolic Neapolu. (we włoskim piecu do pizzy wypiekają tradycyjny polski chleb?... żarty jakieś czy co?) Kto w ogóle pisał ten artykuł? Tragedia....

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Pyszny chlebek 2 28 dni temuocena: 100% 

    Prosze poczekac, jak tylko dojedzie spulchniacz, glutaminian itp., to na pewno bedzie i u Pani w sklepie :)

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Bettina46 1 miesiąc temu

    Witam,od paru dni pokazujecie reklamę chleba ,którego nie ma ! Mieszkam blisko "Biedronki" zaglądam kilka razy dziennie...na próżno -chleba nie ma,więc dlaczego reklamujecie? Co to ma być? Nudzi Wam się? Ktoś powinien personalnie odpowiedzieć za wprowadzanie klientów w błąd...wstyd !

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
do góry strony
"