REKLAMAMLEKOVITA - Święta Mascarpone/Twaróg - Baner Główny (08-13.12.2019)

HoReCa - rynek gastronomiczny

 

12 listopada 2019, 12:42

We wszystkich restauracjach sieci w 25 krajach w Europie, w tym w Polsce, od dziś dostępny będzie Rebel Whopper - pierwszy burger z roślinnym patty.

REKLAMAATLANTA POLAND - BAKAL - ŚWIĘTA - BELKA W ARTYKUŁACH (09-24.12.2019)

(mat. prasowe)

W kanapkach wołowina została zastąpiona roślinnym patty, przy czym nie zrezygnowano ze smaku, który miłośnicy Burger King znają i kochają. Soczyste, grillowane na prawdziwym ogniu, roślinne patty w bułce, serwowane ze świeżo pokrojonymi pomidorami, sałatą, kremowym majonezem, keczupem oraz piklami i pokrojoną w plasterki cebulą.

Od 12 listopada kanapki są dostępne w menu ponad 2500 lokali. Recepturę roślinnego patty Burger King opracował z uznaną marką The Vegetarian Butcher, która od lat pracuje nad roślinnymi zamiennikami mięsa. - Jesteśmy przekonani, że Rebel Whopper to alternatywa, na którą czekali wszyscy miłośnicy kultowego Whoppera - podkreśla David Shear, prezes Burger King EMEA.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 1

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 1
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMA
do góry strony