REKLAMAPRIM - KABANOS - BANER GŁÓWNY - (05.07 - 06.08.2019)
Lee Kum Kee to firma rodzinna. W jej asortymencie znajduje się ponad 220 sosów i przypraw najwyższej jakości, dostarczanych do ponad 100 krajów i regionów na pięciu kontynentach. Jej założyciele ponad 130 lat temu wymyślili sos Oyster (ostrygowy), dziś markę nr 1 w kategorii sosu ostrygowego na świecie*

Lee Kum Kee to firma rodzinna. W jej asortymencie znajduje się ponad 220 sosów i przypraw najwyższej jakości, dostarczanych do ponad 100 krajów i regionów na pięciu kontynentach. Jej założyciele ponad 130 lat temu wymyślili sos Oyster (ostrygowy), dziś markę nr 1 w kategorii sosu ostrygowego na świecie* (fot. materiał partnera)

Firma Lee Kum Kee, wiodąca chińska firma produkująca sosy, przygotowała zbiór przepisów, które sprawdzą się na spotkaniach przy grillu.

REKLAMAKAiN - Belka w artykułach (lipiec PROMO)

Przepisy, które bazują na oryginalnych składnikach, łączą nowoczesne smaki z tradycyjnymi przyprawami. Jednocześnie są łatwe do zrobienia, nawet dla początkujących kucharzy. Proponowane receptury sprawdzają się zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje, zwłaszcza kolacje w letnie wieczory, grille i spotkania ze znajomymi na świeżym powietrzu.


Azjatyckie przysmaki

Chińskie dania z pewnością spełnią oczekiwania wielbicieli orientalnych smaków. Na ruszcie świetnie sprawdzi się proponowane przez Lee Kum Kee Chili Czosnkowe Grillowane Tofu w miękkiej bułce. To wegetariańska alternatywa dla burgera. Natomiast dla chcących zaimponować gościom daniem o smaku umami firma proponuje rybę faszerowaną ziołami. Wśród przepisów znajdziemy też te na grillowany stek z polędwicy i skrzydełka z kurczaka z grilla w trzech smakach wzbogacone marynatą na bazie sosu ostrygowego. Lee Kum Kee prezentuje też, jak przygotować doskonałą sałatkę z miodem i sosem sojowym.


Najlepsze sosy

W przepisach pierwsze skrzypce grają przede wszystkim słynny sos ostrygowy, sosy sojowe (ciemny i jasny), sos do grilla char siu, sos czosnkowy chilli i sos teriyaki. Są polecane do marynat oraz dipów i sosów sałatkowych. Jako marka chińskiego sosu numer jeden w Hongkongu firma Lee Kum Kee jest dumna ze swojej 131­ letniej historii tworzenia najwyższej jakości sosów z najlepszych składników. Produkowane przez nią sosy są popularne w domach, na rynkach ze street foodem, używają ich również sławni szefowie kuchni.


Wykorzystaj sosy Lee Kum Kee, przygotowując grillowane skrzydełka z kurczaka w 3 smakach – 12 porcji

Składniki:
1,5 kg skrzydełek z kurczaka
Miodowa Marynata z sosem sojowym i imbirem (na 500 g skrzydełek z kurczaka)
2 łyżki sosu ostrygowego Lee Kum Kee
5 łyżek sosu sojowego light Lee Kum Kee mielony imbir lub tarty świeży imbir
2 łyżeczki miodu
Chińska Marynata Miodowa Char Siu
(na 500 g skrzydełek z kurczaka)
1 łyżka sosu ostrygowego Lee Kum Kee
4 łyżki sosu Char Siu Lee Kum Kee
2 łyżeczki miodu
Marynata Chilli Czosnkowa
(na 500 g skrzydełek z kurczaka)
2 łyżki sosu ostrygowego Lee Kum Kee
3 łyżki sosu chilli czosnkowego Lee Kum Kee
2 łyżki miodu
3 łyżki greckiego jogurtu

Przepis:
1. Marynować skrzydełka kurczaka w trzech różnych marynatach, odstawić do lodówki na dwie godziny lub na noc.
2. Grillować skrzydełka kurczaka przez 15 minut, aż będą gotowe, obracając dwukrotnie podczas grillowania.
Wskazówka!
Marynaty świetnie nadają się również do warzyw, np. kukurydzy.

Więcej ciekawych przepisów znajdziesz tutaj.

*Źródło: Euromonitor International Limited

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 5

  • 5
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony