REKLAMAMLEKOVITA - DarPro 2020 - Baner Główny (kwiecień 2020)

(fot. Pixabay CC0)

Analitycy firmy Mintel zidentyfikowali najbardziej innowacyjne produkty spożywcze, które znalazły się na rynku w 2019 r. Wybrali produkty o unikalnych właściwościach i takie, które najlepiej oddają ducha czasu.

REKLAMANutrend - Belka w artykułach - Baner nr 2 (16.03 - 16.04.2020)

HopTea (USA)

Musująca herbata z chmielem. Produkt adresowany zarówno do miłośników herbaty, jak i smakoszy piwa. Napój zawiera tylko trzy składniki: wodę sodową, herbatę i chmiel. Reklamowany jest jako „warzony tak jak piwa rzemieślnicze”. HopTea dostępna jest w sześciu smakach, z zawartością różnych gatunków herbaty i różnych odmian chmielu.

Aidells Whole Blends Sausages (USA)

Chłodzone kiełbaski, których zawartość stanowi mieszanka białek roślinnych i zwierzęcych. Adresowane raczej do osób pragnących ograniczyć spożycie mięsa – produkt wpisuje się w rosnącą popularność fleksitarianizmu.

Nesquik All Natural (Europa)

W marcu 2019 r. firma Nestle wprowadziła na rynek chrupki Nesquik All Natural, z uproszczoną formułą, naturalnym składem i opakowaniem jednostkowym z papieru – to właśnie papierowe opakowania zwróciły uwagę analityków Mintela, jako odpowiedź na rosnące zaniepokojenie konsumentów, związane z zanieczyszczeniem środowiska plastikami.

Bloom Theory’s Mash Tun Crackers (Nowa Zelandia)

Krakersy mające w składzie pozostałości z produkcji jasnego piwa typu ale. Pochodzące z browarów ziarno jest podobno bardzo pożywne i zawiera ekstremalnie dużo błonnika i białka. Kaloryczność tego produktu jest za to o połowę niższa od tradycyjnych przekąsek tego rodzaju. Produkt zawiera dodatek komosy ryżowej i zdrowe oleje.

Lazy Vegan Provençale Veggies & Chunky Pulled Peaz (Wielka Brytania)

To wegańska przekąska, w której groszek zielony został wykorzystany nie tylko jako źródło białka roślinnego, ale jako podstawowy składnik, o teksturze przypominającą szarpane (pulled) mięso wieprzowe lub drobiowe. Produkt zawiera białka i błonnik z groszku, a także mąkę ziemniaczaną i dodatki smakowe. Produkt wystarczy podgrzać i zjeść np. z pomidorami czy brokułami.

Funkin Nitro Passionfruit Martini (Wielka Brytania)

To podobno pierwszy nasycony azotem gotowy do spożycia napój alkoholowy. Dostępne smaki to Espresso Martini, Passion fruit Martini, Amaretto Sour i Pink Gin Fizz. Zdaniem Mintela, wprowadzenie azotu do produkcji napojów gotowych jest sprytnym posunięciem, ponieważ gaz ten nadaje napojom naturalnie kremowej konsystencji, co pozwala producentom zmniejszyć dodatek cukru lub słodzików, z zachowaniem walorów smakowych.

We Care Crushed Broccoli (Tajlandia)

Ten dodatek do potraw składa się wyłącznie z rozdrobnionych brokułów i oleju z otrębów ryżowych. Może być używany do potraw pieczonych albo jako dodatek do ryżu, kleików i zup ryżowych oraz takich dań, jak pizza czy spaghetti. To całkowicie naturalne źródło błonnika, wygodny sposób na zwiększenie konsumpcji warzyw.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 1

  • 1
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMAPPH 2020 - PROMOCJA 25% - Half Page (kwiecień - maj 2020)
do góry strony