REKLAMAMLEKOVITA - Wypasione 2020 - Baner Główny (01-10.06.2020)

HoReCa - rynek gastronomiczny

 

8 kwietnia 2020, 13:52

(fot. Pixabay)

Eurocash Gastronomia, uzyskał certyfikat Globalnego Standardu Magazynowania i Dystrybucji BRC Storage and Distribution AA+, co oznacza, że może natychmiast podejmować działania związane z różnymi zagrożeniami, również z takimi jak COVID-19. Zaostrzone zostały zasady higieny i profilaktyki, które obowiązują zarówno pracowników spółki, jak i osoby z firm zewnętrznych.

REKLAMANutrend - MAGNESLIFE LIQUID - belka w artykułach (03-08.06.2020)

Spółka Eurocash Gastronomia już wcześniej zdobyła certyfikat Międzynarodowego Standardu IFS Logistic, a także potwierdzenia spełniania norm ISO 22000 i standardów MSC&ASC. Certyfikat BRC S&D na poziomie AA+ ma być gwarancją dla klientów, że w procesach magazynowania, kompletacji, transportu i innych operacji logistycznych spółka spełnia wszystkie wymagania zawarte w polskim i europejskim prawie żywnościowym. Zewnętrzna certyfikacja oznacza też, że firma stosuje wiele narzędzi samokontroli w celu monitorowania bezpieczeństwa żywności i jej jakości handlowej.

– W kwestii bezpieczeństwa i jakości żywności stosujemy uznawane na całym świecie standardy, zatwierdzone przez Globalną Inicjatywę ds. Bezpieczeństwa Żywności (GFSI). Wpisaliśmy je w naszą strategię zarządzania, żeby na bezpieczeństwie zdrowotnym i jakości produktów budować naszą przewagę konkurencyjną. Certyfikat BRC jest dodatkowym potwierdzeniem, że nasze dostawy są bezpieczne „od pola do stołu”, co nabiera szczególnego znaczenia w okresie zagrożenia koronawirusem. Dajemy dziś gwarancję stałej jakości żywności oraz bezpieczeństwa pracowników zarówno naszych, jak i kontrahentów. Takiego poziomu obsługi nie oferuje żaden z pozostałych uczestników rynku dystrybucyjnego w Polsce – mówi Witold Kosmala, dyrektor generalny Eurocash Gastronomia.

Certyfikat BRC zawiera w sobie elementy wymagane w najbardziej znanych w Polsce zasadach HACCP i normach ISO. Określa on między innymi wymagania dotyczące dokumentowania całego procesu obsługi oraz bieżącej weryfikacji i oceny jego działania. Na każdym etapie obrotu możliwa jest identyfikacja skąd pochodzi dany produkt. Troska o higienę i bezpieczeństwo obejmuje nie tylko surowce i materiały, ale również ludzi, budynki i ich otoczenie, maszyny i urządzenia, magazyny, transport, a nawet postępowanie z odpadami.

Spełnianie standardów BRC S&D, IFS Logistic i ISO 22000 oznacza, że spółka może natychmiast podejmować działania związane z różnymi zagrożeniami, również z takimi jak COVID-19. W związku z tym m.in. zaostrzone zostały zasady higieny i profilaktyki, które obowiązują zarówno pracowników ECG jak i osoby z firm zewnętrznych.

– Mimo ograniczeń i zmian wywołanych przez stan epidemii w Polsce ceny w Eurocash Gastronomia nie zmieniły się, a dostawy do odbiorców, którzy w obecnych warunkach nadal mogą świadczyć usługi są realizowane zgodnie z ustalonymi harmonogramami. Co ważne, zamówienia w Eurocash Gastronomia można składać zdalnie przez platformę zakupową – dodaje Witold Kosmala.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 0

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMA
do góry strony