REKLAMAMLEKOVITA - Święta Mascarpone/Twaróg - Baner Główny (08-13.12.2019)

(Pixabay.com)

Mamy coraz mniej czasu na gotowanie. Dlatego coraz częściej sięgamy po dania gotowe. Jak alarmuje „Rzeczpospolita”, nie zawsze wybieramy właściwie, choć oferta dań gotowych stale się powiększa.

REKLAMAPurella - SuperSuple - Belka w artykułach (01-15.12.2019)

Według danych raportu TOP CDR, ponad 60 proc. Polaków pracuje po godzinach. Prawie 16 proc. ankietowanych deklaruje, że codziennie po pracy odbiera służbowe maile, telefony lub korzysta z firmowego komunikatora i mediów społecznościowych. Z badań CBOS przytaczanych przez „Rzeczpospolitą” wynika, że 19 proc. respondentów odczuwa całkowity brak czasu wolnego w tygodniu, a 67 proc. czuje się przeciążonych obowiązkami zawodowymi.

Dlatego coraz częściej sięgamy po dania gotowe. W sklepach można znaleźć coraz szerszą ofertę zdrowych przekąsek - zupy kremy, sałatki, miksy sałat, kubki warzyw z humusem czy fit desery.

Jednak dietetycy radzą uważnie przyglądać się składowi takich dań i wybierać je tylko wtedy, kiedy nie możemy przygotować posiłku samodzielnie.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 0

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony