REKLAMAYORK - Baner Główny (październik 2018)

PRZEMYSŁ I PRODUCENCI

Kawa i herbata

 

21 września 2018, 15:22

(fot. mat. prasowe Starbucks)

Wyniki ostatnich badań pokazują, że regularne picie kawy sprzyja zmniejszeniu ryzyka na zachorowanie na cukrzycę typu 2 oraz ogranicza szansę na pojawienie się nowotworu jelita grubego - tłumaczy prof. dr hab. Mirosław Jarosz, dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia.

REKLAMARTA - Belka w artykułach - wrzesień-październik 2018

Zgodnie z badaniami, kawa wpływa pozytywnie na ochronę organizmu przed uszkodzeniami, które zwiększają szansę na miażdżycę, udar, zawał serca czy nowotwory złośliwe. Dzięki silnemu potencjałowi antyoksydacyjnemu, według IŻŻ kawa powinna być regularnie stosowana przez konsumentów.

Dyrektor IŻŻ wskazuje na zbawienny wpływ 2-4 filiżanek kawy dziennie na organizm. Kawa z powodzeniem ogranicza możliwość zachorowania na ciężkie choroby. Znajduje się także w piramidzie zdrowego żywienia.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 1

  • 1
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony