REKLAMAProxi.cloud 11-25.10.2019

PRZEMYSŁ I PRODUCENCI

Napoje i piwo

 

19 września 2019, 16:42

Jan Sałata, dyrektor generalny, PSH Nasz Sklep

Jan Sałata, dyrektor generalny, PSH Nasz Sklep (archiwum)

Jan Sałata, dyrektor generalny, PSH Nasz Sklep mówił, że nie obawia się wzrostu kosztów pracowniczych i zagrożenia związanego ze sprzedażą internetową żywności. W debacie „Zyski mimo konkurencji” podczas Kongresu Alkohole i Napoje 2019 powiedział, że jeśli ktoś chce mieć dobrych pracowników, musi płacić więcej.

REKLAMAROS-SWEET - HURTUM.pl - Belka w artykułach (21-31.10.2019)

Jak każda branża, również handel cierpi na niedobór pracowników. Wiąże się to z tym, że płace musza rosnąć. Jeśli ktoś chce mieć dobrych pracowników, musi płacić więcej niż minimum.

Wszyscy mówią o optymalizacji kosztów, ale inflacja w ostatnim roku na produktach żywnościowych wynosi około 8 proc. Za mniejszą ilość sprzedanych towarów mamy większą marżę. Po to są takie organizacje franczyzowe jak nasz, aby optymalizować te koszty również w detalu. Przez większe zakupy korzystamy z efektu skali.

Jan Sałata nie obawia się, że z powodu wzrostu cen klienci zaczną częściej kupować w Internecie ze względu na wysokie koszty dostawy. 

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 0

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMA
do góry strony