18 lutego 2019
Zachowania konsumentów zawsze dostarczały marketerom danych do analizy. Firmy coraz częściej poszukują sposobów na pozyskanie i wykorzystanie danych z mobile. Dzięki...
Sieci handlowe promują jako „świeże” pieczywo odpiekane z mrożonego półproduktu. Detaliści nagminnie lekceważą obowiązki informacyjne. Inspekcja Handlowa...
15 lutego 2019
14 lutego 2019
Zgodnie z przyjętą strategią, Metro Group rozwija sprzedaż serwisową i koncentruje się na grupie docelowej podmiotów z sektora HoReCa oraz niezależnych detalistach. W obu...
13 lutego 2019
7 lutego 2019
1 lutego 2019
Schematyczne odpisywanie na e-maile, kolejne zimne telefony, monotonne wciskanie do lejka, targowanie się, stosowanie trików sprzedażowych i finalnie jeden domknięty...
21 stycznia 2019
14 stycznia 2019
8 stycznia 2019
7 stycznia 2019
Płatności zbliżeniowe wykorzystywane są już w 85 proc. transakcji w Polsce. Kwoty 50 zł nie wymagają potwierdzenia numerem PIN. Jeszcze w tym roku nastąpi zwiększenie limitu...
11 lutego 2019
8 lutego 2019
Świeża żywność stała się głównym motorem wzrostu sprzedaży w sieciach detalicznych. Najważniejszą kategorią w tym dziale stają się owoce i warzywa. Jednak...
12 lutego 2019
We wtorek w Sejmie odbędzie się posiedzenie Komisji Ustawodawczej, w trakcie którego zaopiniowana zostanie dla marszałka Sejmu sprawa dotycząca zakazu handlu w niedziele,...
PRZEMYSŁ I PRODUCENCI
Słodycze i przekąski
Zdaniem producentów
6 grudnia 2018, 16:22
wiadomoscihandlowe.pl
Kevin Powell odpowiada w Mondelez Int. za kategorię gum, cukierków i ciastek (Fot. materiały prasowe)
Inwestycje w Polsce są dla nas ważne. Szczególnie ta w Bielanach Wrocławskich, gdzie pod jednym dachem prowadzimy badania nad różnymi kategoriami, takimi jak wyroby czekoladowe, ciastka i cukierki – podkreśla Kevin Powell VP RDQI Global G&C and Biscuits w Mondelez International.
- Z perspektywy siedziby Mondelez w Chicago możemy trafnie odpowiadać na potrzeby amerykańskich konsumentów słodyczy i przekąsek, lecz by zrozumieć to, jakich produktów oczekują od nas konsumenci tej kategorii w Europie czy w innych częściach świata, potrzebujemy lokalnego zaplecza technologicznego, dlatego prowadzimy 11 centrów badawczo-rozwojowych. Takie inwestycje pozwalają budować przewagę konkurencyjną. Ośrodek w Bielanach Wrocławskich jest o tyle wyjątkowy, że pod jednym dachem pracujemy nad kilkoma kategoriami, takimi jak wyroby czekoladowe, ciastka i cukierki – podkreślił Powell podczas otwarcia pilotażowej linii do produkcji gum i cukierków na terenie rozbudowanego Centrum Badań, Jakości i Rozwoju Mondelez w Bielanach Wrocławskich.
Koszt tej inwestycji to 5 mln dol. Do tej pory były tu prowadzone badania nad produktami czekoladowymi i ciastkami, teraz na dodatkowej powierzchni 1200 mkw. są testowane nowe technologie produkcji gum i cukierków.
Kevin Powell podkreślił, że Polska, szczególnie Wrocław, jest dla Mondeleza doskonałym miejscem do inwestycji: jest świetnie skomunikowany z resztą Europy, miasto jest ważnym ośrodkiem naukowym. - W naszym ośrodku pracuje 200 wykwalifikowanych inżynierów i naukowców, bez nich najnowocześniejsze maszyny, w które wyposażyliśmy ten obiekt byłyby bezużyteczne – komentował.
W nowo otwartej części dedykowanej gumom i cukierkom zatrudnionych jest 45 specjalistów. Ich priorytetem jest praca nad rozwojem produktów dla rynków Europy – Francji, Wielkiej Brytanii, Rosji i Turcji, a także Bliskiego Wschodu i Afryki.
Na terenie Europy, Bliskiego Wschodu i w Afryce Mondelēz produkuje gumy i cukierki w 11 fabrykach. Jedna z kluczowych mieści się w Skarbimierzu.
Większość sieci handlowych stawia warunek, by dodatkowe ekspozycje, na które zwykle
W Bielanach Wrocławskich firma Mondelez Polska oficjalnie uruchomiła pilotażową fabrykę gum i
Poleć innym
Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.
A kiedy bedzie mozna na polskim rynku miec pewnosc, ze gdy pojde po slodycze do sklepu, biorac towar dowolnego producenta, nie znajde w skladzie takich substancji jak olej palmowy i syrop glukozowo-fruktozowy? Czy w Polsce rosna palmy ze musimy zajadac sie olejem palmowym? Od paru lat czytam drobiazgowo kazdy sklad produktow przy polce, i jestem przerazony
zdjęć: 44
zdjęć: 13
zdjęć: 35
zdjęć: 8
6 lutego 2019
zdjęć: 10
29 stycznia 2019
17 grudnia 2018
13 grudnia 2018
Na portalu wiadomoscihandlowe.pl używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce Prywatności.