REKLAMAInpost - baner główny 14.08-14.09
Supermarket sieci Lidl Polska

Supermarket sieci Lidl Polska (materiały własne)

Strona 2 z 2
REKLAMAKAiN - belka w artykułach (sierpień-wrzesień 2019)

Sieć chce także unikać substancji niepożądanych, których wpływ na organizm nie jest jeszcze prawnie usankcjonowany, ale wiadomo, że istnieje. „W wielu przypadkach w Polsce i UE nie ma żadnych regulacji prawnych dotyczących tych zanieczyszczeń, ponieważ badania nie są jeszcze odpowiednio zaawansowane. Jaskrawym przykładem są tutaj alkaloidy pirolizydynowe (PA) lub pozostałości olejów mineralnych (MOSH/MOAH). W tym zakresie poszliśmy już o krok dalej i wraz z naszymi dostawcami stworzyliśmy wewnętrzne wytyczne i procedury, które będziemy wspólnie z nimi sukcesywnie realizować” – przekonuje.

Kolejnym ważnym elementem jest stały nadzór nad jakością produktów i ich badanie. „Kompleksowa kontrola jakości jest prowadzona przez nasz Dział Zapewnienia Jakości. Oprócz tego zatrudniamy biegłych z niezależnych i renomowanych instytutów badawczych. Instytuty pobierają artykuły znajdujące się już na naszych półkach. Nasza procedura jest następująca: im bardziej wrażliwy jest dany artykuł spożywczy, im bardziej uważać należy podczas jego produkcji, transportu i sprzedaży, tym bardziej intensywne są nasze badania” – opisuje sieć.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 3

  • 2
    BARDZO PRZYDATNY
  • 1
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (3)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
  • ~tołdi 3 11 dni temuocena: 100% 

    Najpierw sprzedają jedzenie naszprycowywane chemią, solą, cukrem i tłuszczami trans, a później zdziwieni, że społeczeństwo tyje. Swoją cegiełkę do tego dodaliście.

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Dziad 2 11 dni temu

    To akurat dobrze. O ile będą się tego trzymać. Ale i tak warto zawsze porownywać wartości odżywcze, bo może inne marki też je spełniają jeszcze lepiej

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Klient Lidla 1 12 dni temuocena: 100% 

    dobra rada, za friko od klienta i smakosza kefiru - zacznijcie od składu swoich marek własnych. Kefir robiony z mleka w proszku i białek mleka to nie jest kefir tylko jakiś napój kefiropodobny. Jak wasz obecny producent nie potrafi zrobić dla Lidla/dla was, dobrego kefiru to go zmieńcie albo własną markę zastąpcie konkretnym produktem jakiejś lokalnej spółdzielni mleczarskiej, która wie co to jest kefir i umie go zrobić.

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
do góry strony