REKLAMAFord - Banner Główny

HoReCa - rynek gastronomiczny

 

8 października 2019, 16:11

(Pixabay.com)

Gryzonie są tradycyjnym daniem w Ameryce Łacińskiej, w tym w tym w Kolumbii, Peru i Boliwii. Pomimo tego zaciekawienie wywołał jeden z lokali gastronomicznych, który serwuje świnki morskie jako zimny deser. 

REKLAMA

Lody wyrabia ze świnek morskich Maria del Carmen Pilapana, prowadząca na obrzeżach Quito, stolicy Ekwadoru, niewielkie stoisko z mrożonymi przysmakami. Po tym jak Pilapana zaczęła uczęszczać na bezpłatne kursy szkoleniowe dla przedsiębiorców, postanowiła zrobić coś innowacyjnego.

Właścicielka lodziarni wyrabia lody z gotowanego mięsa świnek morskich. Dodaje do niego mleko lub śmietanę i zamraża miksturę, aż uzyskają konsystencję lodów. Smak jest podobny do kurczaka.
 

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 1

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 1
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (2)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
  • ~Co? 2 miesiąc temu

    Straszne. Kiedy lody z kreta, owadów i redakcji? Koniec świata :(

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~jacek 1 miesiąc temu

    W języku polskim nie istnieją już świnki morskie tylko kawie

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
REKLAMA
do góry strony