REKLAMAROS-SWEET - MORESO - baner glówny (wrzesień 2018)

(fot. Makro)

Sieć Makro wprowadziła do oferty trzy nowe marki własne dedykowane głównie gastronomii: Makro Chef, Makro Premium i Makro Professional. Jak poinformowała sieć hurtowni, ambasadorem tych brandów został Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni tradycyjnej 2018 Gault&Millau Polska.

REKLAMARTA - Belka w artykułach - wrzesień 2018

- Asortyment powstał przy współpracy szefów kuchni, lokalnych dostawców oraz silnej kontroli jakości każdego składnika co pozwoliło wprowadzić na rynek linię produktów dopasowaną do różnych potrzeb i typów biznesów gastronomicznych.  Nowe produkty to też nowe pomysły na dania i ich sposób przygotowywania. Inspirujemy szefów kuchni do wychodzenia poza kanon kulinarnych doznań, do poszerzania swojego wachlarza specjalizacji i nabywania większego komfortu pracy w gastronomii - tłumaczy Makro.

Jako ambasador marek Makro Chef, Makro Premium i Makro Professional Wojciech Harapkiewicz wystąpi w serii filmów edukacyjnych. Szef kuchni restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko w Szczawnie-Zdroju będzie wyszukiwał różnego rodzaju produkty z całej Polski, takie jak dziczyzna, sery czy ryby, prezentował związane z nimi techniki kulinarne oraz przygotowywał na ich podstawie przepisy z wykorzystaniem produktów marek własnych. Doradzi również w procesie przygotowywania wzbogaconej oferty kolejnych profesjonalnych produktów dla gastronomii.

Szef kuchni tradycyjnej 2018 Gault&Millau Polska Wojciech Harapkiewicz wystąpi również w kampanii promocyjnej nowych marek własnych MAKRO Polska w prasie branżowej, Internecie i mediach społecznościowych, m.in. na profilu Facebook, Instagram i w kanale YouTube marki. W halach Makro pojawi się również specjalne oznakowanie.

Obecnie na półkach hal Makro można znaleźć 500 produktów nowych marek sieci; do końca 2018 roku w ofercie znajdzie się łącznie ponad 800 pozycji.

Linia Makro Chef obejmuje wysokiej jakości produkty i półprodukty spożywcze, w opakowaniach dostosowanych do potrzeb gastronomii, m.in.: ryże, kasze, cięte zioła, kiełki, sosy, miody, pomidory suszone czy grzyby. Produkty marki MAKRO Premium, takie jak pulpa mango czy carpaccio wołowe, cechują się ponad-przeciętnymi standardami jakości oraz dedykowane są najbardziej kreatywnym i wymagającym klientom.

Linia Makro Professional obejmuje natomiast środki czystości, narzędzia i akcesoria kuchenne, testowane w najtrudniejszych warunkach laboratoryjnych oraz podczas rzeczywistej pracy w kuchniach. Na klientów czekają m.in.: płyny do mycia i dezynfekcji, frytownice, grille, noże do warzyw, dzielenia mięsa czy filetowania.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 1

  • 1
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony