REKLAMARetail FMCG Congress - Banner Główny - lipiec 2020

(wiadomoscihandlowe.pl)

Makro opublikowało zbiór porad dla klientów HoReCa, przygotowany we współpracy z restauratorami i szefami kuchni. Jak zapowiada sieć, materiały są kompendium wiedzy o tym, jak przygotować lokal na wyzwania bezpiecznej obsługi gości.

REKLAMAWH Market MOSS_belka w artykulach_czerwiec-lipiec 2020

Poradnik „Bezpieczne miejsce do jedzenia w czasach COVID-19. Porady dla branży gastronomicznej” jest częścią prowadzonej od kilku tygodni przez Makro akcji #restartGastro. Do udziału w jego stworzeniu zaproszono ekspertów z branży: restauratorów, menedżerów, szefów kuchni z różnych części Polski, a także naukowców oraz specjalistów ds. BHP i zarządzania jakością. 

W poradniku znalazły się praktyczne porady dotyczące wymogów higienicznych, takich jak zasady wyznaczania dystansu w restauracjach, organizacja procesów zgodnie z wymogami zwiększonego rygoru sanitarnego. Sieć hurtowni doradza też, jak współpracować z dostawcami, a nawet definiować cele biznesowe w zmienionych warunkach rynkowych.

Makro przygotowało też listę czynności kontrolnych przed otwarciem lokalu i podczas codziennej pracy, a także informacje dla klientów odnośnie obowiązujących zasad obsługi oraz karty szkolenia dla pracowników.
 

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 1

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 1
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony