REKLAMADESIGNATURE - baner główny 21-24.10
Restauracja Max Premium Burgers

Restauracja Max Premium Burgers (materiały prasowe)

Max Premium Burgers, szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi wchodzi na polski rynek. Pierwszy lokal ze skandynawskimi burgerami zostanie otwarty oficjalnie 1 września br. W tym roku sieć uruchomi łącznie trzy restauracje, oprócz Wrocławia placówki pojawią się w Warszawie i Gdańsku. Firma zapowiada dalszą ekspansję w kolejnych latach.

REKLAMATOTA - belka w artykule (17-27.10.2019)

Historia Max Premium Burgers sięga 1968 r., wówczas w małym lapońskim miasteczku na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery. W ciągu kilkudziesięciu lat Max stał się jedną z najpopularniejszych sieci restauracji szybkiej obsługi w swoim rodzimym kraju, a rozwój marki pozwolił na otwarcie się na rynki zagraniczne – Norwegię, Danię i Zjednoczone Emiraty Arabskie. Firma jednak cały czas pozostaje biznesem rodzinnym, obecnym prezesem Max Premium Burgers jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer – synowie założyciela sieci. We wrześniu Max pojawi się również w Polsce.

- Przez ostatnich kilka lat bacznie obserwowaliśmy polski rynek, dokładnie analizując sytuację i oceniając możliwości. Podjęliśmy decyzję o otwarciu w Polsce naszych pierwszych restauracji, ponieważ mamy pewność, że jest to rynek, na którym wciąż widać ogromny potencjał rozwoju dla sieci takich jak nasza. Polacy coraz częściej stołują się poza domem, a zapotrzebowanie na dobre jedzenie podawane szybko cały czas rośnie. Widzimy też, że Polacy kochają burgery, co nas bardzo cieszy, bo my również – mówił kilka tygodni temu  Richard Bergfors, prezes Max Premium Burgers.

Max Premium Burgers znana jest przede wszystkim ze swojego bezkompromisowego podejścia do smaku i jakości produktów, które tworzą jedyne w swoim rodzaju burgery z prawdziwie skandynawską duszą. Szwedzcy konsumenci od 15 lat nieustannie uznają Maxa za sieć restauracji, która najbardziej spełnia ich oczekiwania. Marka ma również na swoim koncie wiele zwycięstw w testach na najsmaczniejszego burgera. W polskiej ofercie Max Premium Burgers dostępne będą zarówno potrawy mięsne (wołowina i drób pochodzące w 100% od polskich dostawców), jak i bogata oferta wegetariańska. Poza daniami obiadowymi, klienci będą mogli skosztować także słodkich deserów.

Bezkompromisowość Max Premium Burgers objawia się również w podejściu do zrównoważonego rozwoju. Jako pierwsza na świecie sieć restauracji szybkiej obsługi, Max wprowadził oznakowanie informujące o wpływie swoich produktów na środowisko. Jednak informowanie o śladzie węglowym wytwarzanym przez firmę to nie jedyne działanie marki w zakresie zrównoważonego rozwoju, poprzez sadzenie drzew w Afryce, Max Premium Burgers w 100 proc. neutralizuje swój wpływ na środowisko naturalne.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 2

  • 2
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMA
do góry strony