REKLAMAPRIM (KABANOS) - GRILL - Baner Główny (29.04-30.06.2020)

Od 18 maja sieć McDonald’s stopniowo otwiera kolejne restauracje, których ma w Polsce niemal 450. Zgodnie z wytycznymi Głównego Inspektoratu Sanitarnego i doświadczeniami marki na innych rynkach, McDonald’s wypracował dodatkowe standardy bezpieczeństwa. Wszystko po to, aby goście i pracownicy restauracji byli bezpieczni.

REKLAMAPPH 2020 - PROMOCJA 25% - Belka w artykułach (kwiecień - maj 2020)

(McDonalds Polska)

W pierwszej fazie McDonald’s ponownie otworzy dla gości kilkadziesiąt lokali. Do tej pory, dzięki wprowadzeniu dodatkowych procedur, sprzedaż prowadzona była przez linię McDrive, z dostawą do domu, czyli usługę McDelivery oraz na wynos. Zniesienie części ograniczeń pozwala na ponowne otwarcie sal jadalnych i ogródków restauracji McDonald’s, jednak przy zachowaniu najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa.

Przed wejściem do lokalu, przy kiosku do składania zamówień oraz w toaletach udostępnione zostały płyny do dezynfekcji rąk. Restauracje są wyposażone w specjalne oznaczenia graficzne ułatwiające zachowanie dystansu. Pomiędzy stolikami wewnątrz restauracji oraz w ogródkach jest zachowana bezpieczna odległość. Wszystkie powierzchnie wspólne podlegają częstemu myciu i dezynfekcji. Ponadto w dalszym ciągu obowiązuje Bezdotykowy Proces Obsługi zamówień. Pracownicy restauracji stosują środki ochrony osobistej, takie jak maseczki i rękawiczki, a stanowiska kasjerskie są zabezpieczone specjalną osłoną z pleksi.

- Podchodzimy do otwarcia restauracji ze spokojem. Jesteśmy w stanie szybko dostosować się do rządowych zaleceń, ponieważ korzystamy z doświadczeń McDonald’s z rynków dotkniętych pandemią przed nami. Już wcześniej wprowadziliśmy w restauracjach dodatkowe rozwiązania zapewniające bezpieczeństwo naszym pracownikom i gościom – informuje Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds. relacji korporacyjnych McDonald’s Polska.

McDonald’s Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie w Polsce działa 445 restauracji sieci, które zatrudniają blisko 25 000 osób. 387 z nich to obiekty prowadzone przez 72 niezależnych przedsiębiorców w oparciu o umowę franczyzy z McDonald’s.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 2

  • 1
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 1
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMA
do góry strony