REKLAMAPRIM (KABANOS) - GRILL - Baner Główny (29.04-31.07.2020)

(fot. S. Robtsenkov, Pixabay/CC0)

Były już różne pomysły – steki z probówki, steki sojowe, steki z drukarki 3D, teraz przyszedł czas na steki z … powietrza. Brzmi dziwnie i nierealnie? A jednak…

REKLAMAWH Market NETTO_belka w artykulach_lipiec-sierpień 2020

Wśród nas coraz więcej osób zaprzestaje z różnych względów jeść mięso. Szukając alternatyw wzrasta spożycie sojowych produktów, co jak twierdzą właściciele amerykańskiego startupu Air Protein, także nie jest zbyt bezpieczne dla środowiska i klimatu (szczególnie, że znaczna większość upraw soi jest modyfikowana genetycznie, a wegetarianie czy weganie często są również przeciwko modyfikacjom genetycznym).

Z myślą o środowisku i zapotrzebowaniu rynku firma Air Protein wymyśliła projekt, który ma rozwiązać obydwa problemy. Twórcy pomysłu postanowili produkować mięso z dwutlenku węgla, a dokładniej wykorzystać w tym celu baterie przetwarzające CO2 w bezsmakowy proszek – białko. Wodorotrofy we współpracy ze startupem miałyby rozwiązać problem klimatyczny…

Kliknij i przeczytaj więcej na ten temat na www.topagrar.pl.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 2

  • 2
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMAWH Market Spółdzielnie_Halfpage_czerwiec-lipiec 2020
do góry strony