REKLAMAMLEKOVITA - Baner główny - WPC (sierpień-wrzesień 2018)

(fot. fot. Pixabay)

Nie tylko mięso może być wegańskie. Za Atlantykiem coraz większą popularność zdobywają zamienniki ryb - pisze Puls Biznesu.

REKLAMARTA - Belka w artykułach - wrzesień 2018

Wegańskie ryby to produkty na bazie białka roślinnego, przypominające plastry łososia, tuńczyka czy krewetki. W samym tylko USA w ostatnim roku wartość tego rynku urosła o 20 proc. i wyniosła 3,3 mld dolarów.

Do USA Polsce i innym krajom europejskim jeszcze daleko. W Polsce odsetek wegan w społeczeństwie wynosi 0,1 proc. (w USA o 1 pkt. proc. więcej). Dlatego na dużą popularność tego typu produktów jeszcze poczekamy.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 0

  • 0
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (2)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
  • ~kaczuś 2 miesiąc temuocena: 0% 

    Nie rozumiem, przecież ryby same w sobie są już wegetariańskie. Po co takie dziwactwa?

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
  • ~Mortycja 1 miesiąc temu

    Przecież nie tylko weganie nie jedzą ryb, wegetarianie też ;) a zamienniki ryb a la łosoś, tuńczyj czy krewetki w wersji vegan można w polskich sklepach internetowych (wegańskich) kupić już przynajmniej od dwóch lat :P

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
do góry strony