REKLAMAProxi.cloud 11-25.10.2019

(fot. ŁR)

Strona 2 z 2
REKLAMA

Do grona wędlin premium zaliczają się również produkty z dodatkiem mięsa z dzika lub jelenia. – Mięso to charakteryzuje się wysoką zawartością białka oraz niską zawartością tłuszczów, jest bogatym źródłem witamin i mikroelementów. Dlatego przygotowaliśmy linię wyrobów z dziczyzny, gdzie obok szynki z dzika znaleźć można kiełbasę krakowską, myśliwską czy kabanosy. Dostępne w ofercie są również dwa grubo mielone pasztety z dzika i z jelenia oraz kiełbasa z jelenia – mówi Anna Czyżewska, specjalista ds. marketingu w Zakładzie Mięsnym Górzyca.

Premium to nie tylko wędliny, ale i mięso, w tym drobiowe. Przykładem jest Kurczak Zagrodowy oferowany przez Drosed. – Ten koncept zadziałał bardzo dobrze. W tej chwili Kurczak Zagrodowy jest jedynym polskim paczkowanym mięsem drobiowym, które można zaliczyć do segmentu premium – wskazują eksperci z Drosedu. Produkt dostępny jest nie tylko w kanale nowoczesnym, ale również w hurcie, który wciąż ma dominującą pozycję w sprzedaży mięsa. 

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 4

  • 4
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
REKLAMA
do góry strony