REKLAMAROS-SWEET - Pestki dyni w czekoladzie - Baner Główny (21.08-01.09.2019)

(Pixabay.com)

Nestle znalazło sposób na produkcję czekolady bez dodawania cukru. Ciemna czekolada dosładzana jest naturalnie i zawiera do 40 proc. mniej węglowodanów.

REKLAMAKAiN - belka w artykułach (sierpień-wrzesień 2019)

Firma opatentowała technikę przerabiania białego miąższu, który okrywa ziarna kakaowca, w puder będący naturalnym słodzikiem. W ten sposób produkuje czekoladę, która jest słodka, ale nie zawiera białego, rafinowanego cukru. To dobra wiadomość dla wszystkich miłośników czekolady, bo zawarty w niej cukier niekorzystnie wpływa na organizm, podczas gdy sama w sobie czekolada o wysokiej zawartości kakao jest zdrowa.

Do tej pory miąższ okrywający ziarno traktowany był jako odpad przy produkcji czekolady. Nestle planuje wprowadzić jesienią nową wersję batonu KitKat na Japoński rynek, gdzie marka jest bardzo popularna. Będzie on zawierać 70 proc. gorzkiej czekolady i naturalny słodzik z łupin kakaowca, bez dodatkowego cukru.

Tę samą technologię wykluczającą użycie rafinowanego cukru firma będzie mogła wykorzystywać także do produkcji mlecznej i białej czekolady.

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 3

  • 1
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 2
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony