REKLAMAMLEKOVITA - Baner główny - WPC (sierpień-wrzesień 2018)

(fot. Bakalland - materiały prasowe)

Orzechy to bardzo perspektywiczny segment w kategorii bakalii, którego wartość systematycznie rośnie. Wszystko za sprawą tego, że są to produkty idealnie wpisujące się w prozdrowotne trendy żywieniowe. Ich cenne właściwości potwierdzają również eksperci z Instytutu Żywności i Żywienia, polecając włączenie orzechów do codziennej diety. Konsumenci chętnie sięgają po nie w różnej formie: dodatku do dań oraz pełnowartościowej przekąski między posiłkami, która dostarcza energii i niezbędnych składników odżywczych.

Dynamiczny rozwój rynku orzechów

Rynek orzechów systematycznie rośnie – w ciągu dwóch lat (2015-2017) zwiększył się o ponad 20 proc.*  Wszystko dlatego, że dziś świadomi konsumenci wybierają produkty kierując się nie tylko smakiem. Szukają takich, które dodatkowo dostarczą im pożądanych składników odżywczych i będą pełnowartościowym uzupełnieniem codziennej diety. Orzechy idealnie wpisują się w te potrzeby. Są świetnym dodatkiem do dań wytrawnych (sałatek, zup kremów, makaronów) i wypieków, ale również poręczną przekąską, która doda energii podczas intensywnego dnia i będzie doskonałym zamiennikiem dla słodyczy.

Najpopularniejsze z orzechów i orzechowe nowości

Największą popularnością cieszą się migdały, nerkowce, pistacje, orzechy włoskie i laskowe, które skupiają już prawie 90 proc. rynku orzechów. Konsumenci coraz częściej sięgają również po bardziej egzotyczne gatunki np. orzechy brazylijskie, pekan, pinii lub makadamia. Wybierają je samodzielnie albo w formie różnego rodzaju mieszanek łączących najpopularniejsze orzechy z suszonymi owocami, takimi jak rodzynki czy żurawina. Jest to rozwiązanie gwarantujące pełnię smaku, różnorodności i składników odżywczych. W ofercie Bakalland można znaleźć kilka idealnie zbilansowanych mieszanek np. Mieszankę studencką klasyczną z orzechami arachidowymi, rodzynkami, orzechami nerkowca i laskowymi czy nowość w portfolio: Mieszankę bakaliową (żurawina, nerkowiec, migdały).

Obok klasycznych wariantów orzechów i mieszanek, konsumenci coraz chętniej sięgają również po odmiany typowo przekąskowe, na przykład prażone czy z lekkim dodatkiem soli. Stąd rozszerzenie oferty Bakalland o nowe propozycje w tej kategorii: Migdały lekko solone, Nerkowce lekko solone, Orzechy laskowe blanszowane, wszystkie prażone bez dodatku tłuszczów.

Zdrowe odżywanie i bycie fit na stałe zagościło już w świadomości konsumentów. Wiedzą jak cenne wartości odżywcze zawierają orzechy, dlatego chętnie decydują się na nie w ciągu dnia, zabierając je ze sobą do pracy,szkoły i wybierając jako przekąskę podczas spotkań z przyjaciółmi czy podczas wieczornego seansu przed telewizorem. Orzechy przestały być postrzegane jedynie jako uzupełnienie deserów. Stały się ważnym składnikiem codziennej diety. Odpowiadając na potrzeby konsumentów, proponujemy im najwyższej jakości orzechy, ze starannie wyselekcjonowanych plantacji, a nasze portfolio stale uzupełniamy o kolejne orzechowe nowości. – mówi Ewelina Haraburda, Product Manager marki Bakalland.

Poleć innym

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony