REKLAMAPszczółka - Baner Główny - Trufle (18-21.10.2018)

(fot. ŁR)

Po kilku latach wzrostu nakłady producentów żywności na inwestycje wyhamowały. Przedsiębiorcy obawiają się przyszłości, ale i zmiany profilu nowych projektów – podaje „Dziennik Gazeta Prawna”.

REKLAMAKongres Słodycze i Przekąski 2018 - belka w artykułach

W ubiegłym roku wartość inwestycji wyniosła 7,91 mld zł. To o 0,6 proc. mniej niż w 2016 r. – wynika z danych Banku BGŻ BNP Paribas przygotowanych dla „Dziennika Gazety Prawnej”. Jak przekonują eksperci, mniejsze nakłady to konsekwencja narastającej niepewności wśród przedsiębiorców, co do sytuacji gospodarczej w najbliższych latach. Ma to związek nie tylko z rosnącymi kosztami produkcji, wynikającymi m.in. z podwyżek wynagrodzeń.

Jak czytamy w „Dzienniku Gazecie Prawnej” menadżerowie firm obawiają się też zmian w otoczeniu prawnym, zwłaszcza w obszarze podatków.

Więcej w „Dzienniku Gazecie Prawnej”

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 1

  • 1
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony