REKLAMAATLANTA POLAND (BAKAL) - Baner Główny (maj - czerwiec 2019)
Marta Marczak

Marta Marczak (Wiadomości Handlowe)

Polacy kochają mięso i nie wyobrażają sobie dobrego obiadu bez mięsa na talerzu. Jesteśmy dumni z mięsa i wierzymy, że potrafimy dobrze je przygotować – mówiła podczas Kongresu Mięsnego’18 Marta Marczak, dyrektor w Zespole Doradztwa Strategii Marki PwC analizując trendy i pozycje marek na rynku mięsa.

REKLAMAKongres Rynku FMCG - Belka w artykułach (kwiecień - maj 2019)

Jak podkreślała ekspertka wiele tendencji kształtowanych jest przez różne zjawiska cywilizacyjne. Kreują one także charakter marki. Obecnie są to: zanieczyszczenie środowiska, natłok informacyjny, afery żywnościowe, wysoko przetworzona żywność i choroby cywilizacyjne.

Marczak podkreśliła, że obserwujemy obecnie powrót do wyrobu rzemieślniczego. - Chcemy wiedzieć, że za konkretną marką stoją konkretne nazwiska, autentyczni ludzie. To przeciwieństwo do dużego, odhumanizowanego produkowania żywności – podkreśliła.

Czym będzie dobre mięso w przyszłości? Będziemy obserwowali potrzebę zdrowego żywienia, wygodę i proces premiumizacji. - Dobre mięso będzie czyste, bez ulepszaczy. Będzie coraz mocniej nawiązywało do lokalności, będzie uczciwe i transparentne. Będzie także dbało o środowisko. Dobre mięso będzie musiało przybrać formę przekąski do zjedzenia w biegu. Produkty mięsne będą miały coraz bardziej wyrafinowane opakowania. Pojawią się też nietypowe kombinacje smakowe – mówiła Marta Marczak podczas Kongresu Mięsnego’18.

Poleć innym

Komentarze (1)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
  • ~Leszek 1 ponad rok temu

    Straszny banał z tym "Polacy nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa"

    oceń komentarz  zgłoś do moderacji
do góry strony