REKLAMARetail FMCG Congress - Banner Główny - lipiec 2020

(materiały własne)

Przestrzeganie rygoru sanitarnego oraz mniejsza liczba klientów w lokalach – to tylko niektóre wyzwania stojące obecnie przed branżą gastronomiczną. Zapytaliśmy ekspertów jak sobie z nimi poradzić.

REKLAMAWH Market NETTO_belka w artykulach_lipiec-sierpień 2020

Naszymi rozmówcami są: Agata Zgódka, menedżer ds. jakości w Makro Polska, Wioletta Dudzińska-Szajniuk, menedżer ds. szkoleń w Makro Polska oraz Łukasz Jarema, współwłaściciel i menedżer restauracji z grupy walychrobrego.com.

W materiale można znaleźć odpowiedzi na następujące pytania:

•    Jak przekonać klientów do tego, że nasz lokal jest miejscem bezpiecznym?
•    Na ile często szkolić personel w zakresie standardów higienicznych i zasad obsługi gości?
•    Jak pomóc pracownikom przełożyć wiedzę na umiejętności praktyczne?
•    Komu oddać kompetencje w zakresie kontroli nad przestrzeganiem nowych standardów higienicznych?
•    Jak zadbać o bezpieczeństwo pracowników i na które kwestie z nim związane zwrócić szczególną uwagę? 
•    Jak uczynić strefę dostaw i zaplecze lokalu miejscem maksymalnie bezpiecznym?
•    Co zrobić, by przetrwać problemy finansowe wywołane lockdownem i zmniejszonym obłożeniem lokalu po jego reotwarciu?
•    Gdzie w pierwszej kolejności szukać oszczędności?

Wiele informacji o obowiązujących procedurach oraz praktycznych rozwiązań ułatwiających prowadzenie biznesu w obecnym czasie (takich jak lista czynności kontrolnych podczas codziennej pracy, przykłady komunikacji i ankiet dla gości ) właściciele restauracji, pubów i kawiarni  znajdą w specjalnym poradniku. Jest on dostępny na stronie https://makro-dla-gastronomii.pl/niezbednik-kryzysowy-dla-gastronomii.Do jego współtworzenia firma Makro Polska zaprosiła: restauratorów, menedżerów, szefów kuchni z różnych części Polski a także naukowców oraz specjalistów ds. BHP i zarządzania jakością. 

Poleć innym

Czy ten artykuł był przydatny dla ciebie, twojej firmy i branży? Głosów: 1

  • 1
    BARDZO PRZYDATNY
  • 0
    PRZYDATNY
  • 0
    OBOJĘTNY
  • 0
    NIEPRZYDATNY

Komentarze (0)

dodaj komentarz

Portal Wiadomoscihandlowe.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe lub naruszające prawo będą usuwane. Zapraszamy zainteresowanych do merytorycznej dyskusji na powyższy temat.

Treść niezgodna z regulaminem została usunięta. System wykrył link w treści i komentarz zostanie dodany po weryfikacji.
Aby dodać komentarz musisz podać wynik
    Nie ma jeszcze komentarzy...
do góry strony